Sunday, November 16, 2014

Nail polish finishes vol. 2 - Textured

Sziasztok,

Eleinte valami logikát szerettem volna csempészni abba, hogy milyen sorban megyek a különböző finiseken végig, de inkább "szeretetsorrendet" alakítottam ki. Ma a kolleginám által "rücskös"-nek nevezett homoklakkok érkeznek.





Csapjunk is a lecsóba! Próbálok miden alkategóriára kitérni, de kérlek írjátok meg, ha valamit kifelejtettem - igyekszem majd pótolni a hiányosságokat. Az alábbi felosztás korántsem "hivatalos", a polcomra nézve összeszedtem pár homoklakkot, amik valami apróságban különböznek egymástól. Remélem mindenki megtalálja a neki tetsző kombinációt:) Leggyakrabban az alábbi lakkok közül a Sunshinet szoktam használni, mert egy rétegben is csodás és hamar szárad. Csillogás villogás terén OPI Tiffany Case és Zoya Vega járnak az élen, viszont Claire's Blue-ja szerintem a legkülönlegesebb. Nemrég megjelentek a homok fedőlakkok is (amit elvileg minden sima lakkra lehet kenni), eddig még nem próbáltam őket és annyira nem is vonzanak - kicsit szkeptikus vagyok... Ha valamelyikőtök esetleg tesztelte már őket akkor kíváncsian várom a véleményt.

Shimmer alap + microglitter

Rimmel - Blueberry Whizz
Sima lakkok közül sem vagyok oda a shimmer darabokat, és belőle is sajnos 3 réteg kell az alábbi eredményhez. Lehet, hogy csak most vagyok túl őszies hangulatban és majd tavasszal, mikor rajongok a pasztell színekért hetente fogom használni.



Foil alap +csillám+microglitter
OPI - Tiffany Case
Imádom, imádom, imádom. 2 vékony réteg elég belőle és pont kellemes intenzitású a színe. Alaplakk KELL alá mindenképp, sőt lehúzható alaplakkal lehet megkímélni magunkat a kék foltoktól és a csillámlemosós rémálomtól. ITT olvashattok egy régebbi összehasonlítást.



Jelly alap + csillám+microglitter
Zoya - Liberty
Sajons a jelly alap miatt 3 réteg kell belőle, de viszonylag gyorsan szárad, nem tart tovább negyed óránál egy teljes manikűrt elkészíteni. Ő is eléggé fog(na), de lehúzható alaplakkal jól viselkedik.



Jelly alap + holo glitter
Zoya - Vega
Belőle is 3 réteg kell, és így sem vagyok teljesen elégedett a fedésével. Múltkor egy réteg kék lakkra kentem 2t belőle, úgy nagyon tetszet. Legragaszkodóbb lakk, amivel valaha találkoztam. Tépi a vattát és vadul issza az acetont:) Legközelebb csak akkor fogom használni, ha legalább 4 napig tervezem viselni - vagy megágyazok neki is a lehúzható alappal. Lejjebb a gyűrűsujjon látható.


Creme alap + microglitter
Zoya - Sunshine
Álom. 1 réteg, szép szín, nem kopik, könnyű lemosni. Mi kell még?? Miatta vettem meg Chita-t, és szerencsére nem kellett csalódnom benne.


Creme alap - önmagában textured
Claire's - Leather Effect Blue
Mint az üvegen is látszik, ez nulla csillámos, semmi rejtett microshimmer nincs benne. Csak a kis "homokszemcsék" amitől az érdes felületet kapjuk felkenés után. Szeretem ezt a finist, vettem ugyanilyen lakkot feketében, bordóban és nude színben is - imádom mindet!




Első homoklakkom:
OPI Solitaire - azóta is imádom, az egyetlen OPI lakkom, amiből vagy egy üvegem tarcsiban, bontatlanul, hermetikusan lezárva:)

Legutóbbi szerzemény: 

Zoya Vespa - eleinte kicsit haloványnak véltem, de annyira imádom a többi Zoya PD lakkot és a zöld színt, hogy elcsábultam rá.

Wishlist:

Úgy érzem már minden szín és árnyalat megvan ebből a finisből, amire nagyon nagyon vágytam. Zoya Chyna és Vespa voltak legtöbb ideig a kívánságlistámon, de ők ki lettek pipálva. Plátói kapcsolatom persze van, de nem is merem remélni, hogy valaha a kezeim közé kerül egy ilyen lakk:

http://www.esmaltesdakelly.com/2014/08/colecao-princesas-e-vilas-disney.html

Ha még nincs homoklakkja valakinek, akkor szerintem Golden Rose Holiday darabokkal érdemes kezdeni - elég nagy a színválaszték, nem drága és a minőségük is rendben van. Ínyencségek kedvelőinek Zoya, OPI és 

Szeretitek a homoklakkokat? Melyik márkából vannak kedvenceitek?

8 comments:

  1. Jaj, annyira szeretem a homoklakkokat :) Csak ne lenne olyan nehéz lemosni őket :) És köszi az összehasonlítást is, hasznos volt! Én mondjuk a saját homoklakkjaim között egyelőre csak abban tudok különbséget tenni, hogy valamelyik rücskösebb, valamelyik meg nem annyira, de ez biztos azért van, mert még nincs olyan sok :) (csak 25 kb :D) A kedvenceim egyébként a Lovely homoklakkjai, szerintem simán vernek egy csomó másik márkát. A másik kedvencem a Moyra Sand Effect lakkjai, mert ott meg nagyon szép színek vannak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. már írtam is a megoldást: http://bottledcolours.blogspot.hu/2014/11/essence-peel-off-base-coat-review.html

      Delete
  2. Nekem csak a Rimmel Aurora volt meg, a Lovely kékesszürkés Baltic Sandja és Moyrától pár db, a türkiz és a csillámos 3 db Vivid Sand. Ja, meg egy China Glaze. A Lovely a kedvencem színre, állagra, lehet, újraveszem, ha Rossmann felé járok :) Szerintem minél jobban csillog, annál szebb :)
    Na, mielőtt elküldtem, eszembe jutott a Sugar Sand is, a kék és a fehér van meg a Moyrától. Áááá, elküldöm a hsz.-t, mert még kiderül, hogy csomó homoklakkom van :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Várom a végleges listát :D! Moyra lakkokat én is imádom, az a kék... meg a rózsaszínes arany csillámokkal... meg az óarany:) Mind hihetetlen szép.

      Delete
  3. Köszi ezt a posztot! Nagyon tetszik, hogy bontottad finish szerint. Eddig nem figyeltem meg őket így, de a posztod alapján máris könnyebb lesz válogatni a következő beszerzésnél. :)

    ReplyDelete
  4. Imádom a homoklakkokat, a két Rimmelem s nagyon jó, meg a Golden Rose-ok is. Az Essence-é nem túl erős, de azért az is elmegy :)

    ReplyDelete
  5. A múltkori posztnál is rácsodálkoztam, hogy mennyi féle holo lakk van és most is, hogy mennyi féle sand. :D Pedig van jópár nekem is itthon, de nem gondoltam, hogy külön kategóriába is tartoznak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez csak egy saját szempontok szerinti besorolás. Majd ha Suzi Weiss Fischmann nyilatkozik, akkor válik hivatalossá :P

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...