Sunday, December 28, 2014

Újévi fogadalmak - első felvonás

Sziasztok, 

Mi más is lehetne aktuálisabb ilyenkor, mint pár fogadalom :)? Két posztot terveztem - egyet a "körmös" témáknak a másikat pedig a személyesebb gondolatoknak szentelem.  






Mindennapok
Szerencsére a fogadalmak jó részét 2014-ben is sikerült megtartanom, de azért megerősítésként most újra fogadom őket: 

  • Mindig hordok magamnál egy kis körömreszelőt baleseti elsősegélynyújtásra
  • Nyilvános helyen nem mutatkozom mezítelen hosszú körmökkel 
  • Egy réteg fedőlakkra vagy körömerősítőre mindig szakítok időt
  • Továbbra is szedem a DM-es Haar Vital kapszulát
  • Mindig tartok otthon tartalék reszelőt, vattát, lemosót
  • Mindig tartok a táskámban egy mini Burt's Bees körömágyápolót


MM - azaz Manikűr Másoknak
Nem szoktam visszautasítani, ha valaki megkér, csináljak egy manikűrt - akár csak egy sima japán manikűr, vagy lakkozás vagy valami bonyolultabb nail art. Ami viszont nem szép tőlem, hogy sokszor úgy gondolom, jobban tudom én mi kell a másiknak. Nem tudom megállni... Csak kicsit más piros vagy kék, vagy más minta és finis mellett erősködöm, mint amit a kedves barátom, családtagom éppen kér. Extrém helyzetben már olyan is előfordult, hogy megmondtam édesanyámnak: Én nem vagyok hajlandó azt a kombinációt felkenni, amit kér. Rendbe teszem a kutikuláit, reszelek körmöt, polírozok és felkenem az alaplakkot, de nekem addig, és ne tovább. Ezen a hozzáállásomon kéne változtatnom, vagy kicsit csiszolnom a  tálalási technikámon. Nehéz ügy, tudom.




Blog
Mint azt talán észrevettetek, eléggé rendszertelenül posztoltam 2014-ben - ennek leggyakoribb oka az időhiány volt. A 2015-ös évre előre elkészítettem egy tervet, hogy mikor és mit fogok posztolni, szigorúan a realitások talaján maradva!!!! Sajnos sokszor vállaltam be olyan kihívásokat, amiknél  már előre tudtam, hogy nem lesz idom teljesíteni. A hétköznapokban sokszor kenek fel új lakkot, de nem minden esetben szoktam díszíteni, és elég kicsi az esély, hogy pont ahhoz a színhez/ technikához/ témához van kedvem, ahol épp a kihívás tart. Próbáltam, de nem megy. Lehet, hogy csak pár manikűr erejéig csatlakozom majd valakihez, de többet nem vállalok be. Igyekszem a saját kis nyugger tempómban haladni és megosztani veletek azt,ami épp a körmeimen van vagy ami történik velem. A PP nyereményjátékkor sok kommentet kaptam Tőletek, hogy milyen is egy jó blog - igyekszem az elvárásaitok és a lehetőségeim keresztmetszetét megtalálni. Továbbra is kérlek Titeket, hogy barmi véleményetek van, azt osszátok  meg: pozitív és konstruktív megjegyzésekre nyitott vagyok. Egy "nudista" smiley is fel tudja dobni a napom, és ha olyasmi hibára világítotok rá, vagy lehetőségre hívjatok fel a figyelmem, amit nem vettem eszre, annak nagyon is örülök.

Instagram
Sokáig ellenálltam, vagyis hárítottam, hogy neeeeem ez nem kell nekem! Dehogynem! December elején csatlakoztam és azóta osztok meg a képeimet lakkos, macskás, cipős, hajfestős, finifalatos témakörökben. Ha valaki hiányolta a betekintést a körmeim mögött lévő ember életébe, annak ajánlom, hogy ott kövessen (bottledcolours néven megtalál). Nagyon szeretem ezt az alkalmazást, mert gyors, hatékony, nem igényel sok energiabefektetést, mégis informatív. 

Rendszer fizikai és virtuális síkon :)
Hiszem, hogy rend a lelke mindennek. Ennek ellenére sajnos nagyon nem tudok rendet tartani, és ezen szeretnék változtatni. Mikor átpakoltam a lakkjaimat és kiegészítőimet december közepén, alaposan rácsodálkoztam egy-két darabra. Nagyon sok cuccom van és nem használom ki őket eléggé - ezen a felhasználási "rátán" szeretnék javítani. 



Fizikai síkon a megvalósítás már alakul, márka szerint és azon belül szín szerint sorrendben tettem ki a lakkjaim nagy részét. Nem fért ki minden a jelenlegi polcomra, ezért tavaszi tervek közt szerepel egy második, kicsit kisebb polc elkészítése. Szerintem nagyon jól néznek ki így a lakkok, simán elmegy dekorációnak is. Mivel a márka szerinti besorolás miatt elkerültek egymás mellól a hasonló színek, a swatchlemezeimet gyakrabban fogom elővenni, és őket is kicsit gatyába kell ráznom. 

Virtuálisan rendet tenni nem tűnhet nagy kalandnak, de a kis rendszerező fájlomat hónapok óta nem frissítettem, azóta sok lakkot elajándékoztam, én is kaptam sokat ajándékba és persze a gyakori Nailland látogatások eredményeként nagyon sok friss, új lakkra tettem szert. Amint rendbe tettem a fájlt felteszem egy mindenki által látható helyre. 



Hörcsög üzemmód kikapcsolása
Lelki síkon már elkezdtem a rendrakást, ami egy nagyon nehéz vallomással kezdődött- önmagamnak. Nem vagyok orvosi eset lakkfüggőség terén, de nem is szeretnék azzá válni. Minden lakkvásárlás előtt felteszek pár kérdést magamnak, amik megkönnyítik a helyzetemet. Sajnos sokszor volt egy-két lakk megvétele után lelkiismeret-furdalásom, jöttem rá, hogy már van nagyon nagyon nagyon hasonló színem, vagy hogy soha az életben nem fogom felkenni amit vettem. Hogy kicsit szigorítsak és sokkoljam magamat, éves keretet is terveztem havi bontással. Szeretem a kiskapukat, ezért kikötéseim is vannak magamnak - előre nem költhetek a keretből, csak előző hónapokból "spórolt" Forintokkal költhetek többet és csak nagyon indokolt esetben.




Ezeket a fogadalmakat szeretném szem előtt tartani jövőre, havonta igyekszem helyzetjelentést adni, hogyan állok.



Nektek mik a terveitek a jövő évvel kapcsolatban?







18 comments:

  1. Én is így vagyok a kihívásokkal, hogy nem fog rá jutni időm, vagy nem lesz olyan színem, esetleg lemezben témám.Vagy netán kedvem olyanhoz, ami meg nem én vagyok.. :)) Az meg már nem is jó. Jó dolog az az instagram, már régóta szerettem volna feljutni, csak most sikerült egy új telóval... Nekem is becsúszott pár lakk, meg olyan szín és finish, ami nem az én ízlésem. Én is próbálok szelektálni. Sőt van hogy hozzá sem szólok swatchokhoz, mert max lehet, hogy csak nekem nem tetszik, de 60 másiknak igen, és nekik az jó érzés. Ugyanakkor tényleg felkenve, kellemesen csalódtam egy olyan lakkban amit fullra lefikáztam, hogy na ezt nem... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melyik volt az a lakk, ami megtetszett lefikázás után:)?

      Delete
  2. Megnéztem a listát a lakkjaidról (fb csoport ;)), hát igen, erre mondaná a kis bennem élő amerikanisztika szakos bölcsész, hogy "wow, impressive". Na meg tulajdonképpen ugyanezt mondhatnám erre a bejegyzésre is, hiszen a végefelé vannak nehezen betartható fogadalmak. :) A jövő évre én is tervbe vettem, hogy a lehető legtöbb lakkomat felkenjem, és a frissen elkészült listámban ezt jegyezni is fogom... Ami pedig sehogy sem akar sorra kerülni, attól ha fájó szívvel is, de meg kell próbálni búcsút venni. Nekem is van olyan lakkom, amiről tudom, hogy nem valószínű, hogy (ki) fogom használni, de aztán elkezd duruzsolni bennem egy kis hang, hogy hiányozni fog a gyűjteményből, ha új gazdája lesz... Szóval ezen kellene változtatnom. Hogy ne ragaszkodjak hozzájuk. :D Sajnos/nem sajnos ebben a hónapban átléptük a 200-at, szóval tényleg ideje lesz kordában tartani a dolgokat... :) (és erre csak most jöttem rá, hogy befejeztem a listámat... :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hogyan tárolod a 200+ lakkot? Mi lesz ha (esetleg) kinövik a helyet?

      Delete
  3. igen, a lakkvásárlásról nekem is le kellene állnom :D mármint hogy ne vegyek túl sokat.... szintén, amit nem használok, azt elcserélni vagy eladni. de könnyebb írni, mint betartani :D ezen kívül általánosságban meg szeretnék próbálni kicsit spórolni, illetve a sok rágcsával is jó lenne leállni :D kb. most ennyi jut eszembe, de még átgondolom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaj a rágcsa... az a rész majd a személyesebb 2015ös fogadalmak posztjában lesz :)

      Delete
  4. Sajnos én is úgy vagyok a kihívásokkal, mint te. Tetszik, elkezdek, de legutóbb is úgy jártam, hogy már az első fordulóval elcsúsztam. A vásárlásaimnál nekem is van egy kérdéssorom, ami úgy látszik működik, mert egyre kevesebb az impulzus vásárlásom, hirtelen idejét sem tudom, mikor vettem utoljára körömlakkot :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kicsit kíváncsiskodom - megosztod esetleg a kérdéssort?

      Delete
    2. Persze :) csupán három kérdés: Réka, tényleg SZÜKSÉGED van erre a lakkra/rúzsra/pulcsira? Mikor fogod használni, mikor lesz időd felkenni? A lakk/stb árából mi hasznosabbat tudnál venni? Mondjuk nekem inkább a rúzsok a mumusok, itt azért nehezebb "magam ellen" érvelnem, de nem lehetetlen. Tegnap kétszer be-ki pakoltam a kosaram két webshopban is, végül meggyőztem magam, hogy nincs szükségem többek közt még két matt rúzsra :)

      Delete
  5. Sajnos a lakkokkal én is eléggé elszálltam, köszönhetően a netes rendelésnek. De mindig azt mondom, hogy egy tábla csoki ára meg úgyis elfogy, mindig kenem magam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én a kávéval szoktam "spórolni", egy xxl latte az már egy lakk:)! inkább itthon főzök és viszek termoszban, hogy több maradjon lakkokra.

      Delete
  6. nagyon tetszett a bejegyzés, és sok pontban abszolút egyet kell értenem veled. én is elég sok lakkot felhalmoztam, ezért szeretném kicsit visszafogni a lakkvásárlásokat, azért is, hogy kihasználhatóak legyenek a már meglévőek. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Használtál már el teljesen lakkot (alap és fedő kivételével)? Hihetetlen módon közeledem az egyik Lovely Baltic Sandnél az utolsó csepphez, soha nem hittem volna, hogy eljön ez a nap...

      Delete
    2. igen, de az már nagyon régen volt. akkoriban 2-3-4.nél nem volt több lakkom :D utána kezdődött a gyűjtögetés, azóta csak néhány fogyott el tényleg.

      Delete
  7. A reszelő az én táskámból is hiányzik... Mindig megfogadom, hogy beteszek egyet, be is teszem, aztán valamiért kiveszem és megint nincs benne hónapokig... :D vattapamacsot én már csak 4-5-ösével szoktam venni, lemosót meg kettesével... :D
    Én imádom a kihívásokat, nekem ez visz rendszert "az életembe". Sokszor saját kihívást csinálok, így nekem nem nagyon szokott azzal problémám lenni, hogy nem tetszik a téma... :D
    A lakk vásárlással én is így vagyok egy jó ideje, minden üveg előtt felteszem magamnak a kérdéseket, hogy "Biztos kell ez nekem? Tuti nincs hasonlóm? Biztos fogom használni????" Mondjuk az én helyzetem olyan szempontból "könnyebb", hogy 400-500 Ftnál többet nem nagyon költök egy lakkra, de még így is volt, hogy lelkiismeret furdalásom volt, hogy valamit megvettem. Ezt a keretes dolgot én is be akartam vezetni magamnál, de még nem szántam rá magam... Mondjuk mostanában egész jó kislány voltam és kevés lakkot vásároltam. :$

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet hogy csak bennem van a hiba, hogy nem vagyok képes tartani a kihívásokat :) Kihívás ötletem sok van, le is írtam őket gyorsan, és pont a madaras volt az elsők közt:) szép lassan azért majd viszek rendszert a manikűrökbe, de nem vizsgaidőszak alatt:( Lehet, hogy beteszem a linket, és február első hetében meg csinálom őket - nagyon haragudnál érte?

      Delete
  8. Én nem fogadok meg soha semmit, mert teljesen felesleges... tudom magamról, hogy nem tartom be.
    Viszont egy kisolló és egy körömreszelő nekem is jól jönne a táskába.
    A lakkokkal nem akarok leállni, sőt... minél több, annál jobb! :D (persze ez pénz kérdése, mert főként Picture Polishokról és egy márkás, indie lakkokról beszélek)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy szép nagy piCture pOlish családnál a polcon nincs is szebb - persze lehetnek még INLP unokatesók is:) Honnan szoktál indie lakkokat rendelni? llarowe?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...