Wednesday, April 1, 2015

piCture pOlish - Paris

Review és egy kis nyomda a poszt végén :)

A lakk felkenése után mindenképp valami chevron mintát szerettem volna nyomdázni, de nem akartam a sima cikcakkot választani. Moyou fashionista 05-ös lemezéről MdU fehér lakkal szedtem fel ezt a kis vonalakból álló mintát és a Creative shop párnával vittem fel a körmökre. Sajnos a középre igazítással láthatóan még küszködöm, és kicsit néhol széthúzódott a minta, de azért 1 napot kibírtam benne. A manikűr másik "apró" hibája az lett, hogy Paristől a fehér MdU úgy érezte igazodnia kell és elszíneződött. Nem mondom, nagyon cuki korallos, rózsaszínes lett a minta, de ha nem ezt tervezi az ember, akkor elég bosszantó. Ha legközelebb hófehér mintát szeretnék valami trükkhöz kell folyamodnom. Első opció, hogy kicsit várok a minta felnyomdázása előtt - ez nem hiszem, hogy be fog válni, mert nyomdázáskor egyébként is fel szoktam kenni egy fedőlakkot a minta alá. Második lehetőség, hogy fedőlakkot váltok ehhez az egy színhez (Seche Vitet szoktam kenni), ez még akár be is jöhet:). Harmadik, és egyben legkevésbé stresszes megoldás, ha az Essence fehér nyomdalakkot használom. Vele még egyszer sem jártam úgy, hogy elszínezte volna az alap. Azt hiszem elég a dumából, jöjjön a szokásos step by step elemzés, majd a képek:)

Üveg: 11 ml, szögletes, lapos. Stabilitásával nincsenek nagy gondok, bár egyszer kicsit vehemensebben húztam ki az ecsetet és csak egy hajszálon múlt, hogy nem borult fel az egész... Ha nem fáradtan, hanem odafigyelve lakkoz az ember akkor viszont nincs vele semmi gond.
Kupak: Mondjam még egyáltalán:)? Kedvencem, kicsit gumis érzetű fekete műanyag.
Ecset: lapos, tömött, kellemesen puha szálakkal és szögletesre vágott véggel
Szín/finish: Igazi kaméleon ez a lakk, persze nem Dance Legend típusú:)! Szobában és gyérebb megvilágításnál korall, napfénynél meg valami hihetetlen szinte neon pinkes beütése lesz. Holo pelyhekkel van teli - maga az üvegbe zárt tavasz:)
Textúra: nagyon érdekes, mert elsőre kicsit sűrűnek tűnt, aztán ahogy szépen kenegettem, kicsit mintha hígult volna. Ez persze nem nagyon szokott előfordulni, inkább a fordítottja jellemző. Lehet hogy csak belejöttem a lakkozásba és csak azért éreztem úgy, hogy a végére könnyebb volt bánni vele...
Fedés: Sajnos ennél a pontnál nincsenek jó híreim:(... 3 réteg kellett belőle. Nem szoktam ilyesmit elnézni egy lakknak - ha csak nem kékről vagy zöldről van szó. Tudom, hogy ez crelly lakk meg minden, de komolyan a végére már kicsit belefáradtam. Mentségére szóljon, hogy nem kellett sokat várnom a rétegek közt, max 20 másodpercet hagytam neki a körök közt.
Ár/elérhetőség: Nailland, 3690 Ft

MoYou London Fashionista 05










A poszt kirakásakor vettem észre, hogy már nincs készleten ez a lakk a Nailland oldala szerint:(... Remélem hamarosan érkezik belőle, vagy talán a standokon még találtok belőlük (tegnap mintha láttam volna a Westendben, de nem mernék megesküdni...)

7 comments:

  1. Csodaszép! :)
    Fent van a 2015-ös PP kívánságlistámon rengeteg társával együtt, de tudat alatt is a 2 rétegeseket szereztem/szerzem be először, mert ilyen árnál nagyon húzom a szám a rétegek számát illetően. De egy darabig egy forintom se lesz lakkokra, szóval ráérek ezen nyavalyogni. Nekem önmagában tetszik a legjobban, egyedi és gyönyörűűű! *.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnos ezzel a három réteggel nekem is visszajátszotta magát a kispadra...

      Delete
  2. Már az első használat után bekerült a kedvenceim közé, pedig sose gondoltam volna, hogy ott ilyen "egyszerűbb" lakknak is juthat hely. 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. nagyon "egyszerű", tényleg :P! Neked a régi vagy az új verzió van meg?

      Delete
  3. Ez nekem nem tetszik (hál'Istennek), de nyomdával fantasztikus, ez a minta irtó jó.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erről a Moyou lemezről nagyon sok minta tetszett, szerintem alapdarab:)

      Delete
  4. Az egyik totális kedvencem ez a lakk, és szerencsére két réteg is elég volt belőle. Nyáron szerintem nagy barátom lesz :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...