Wednesday, April 22, 2015

piCture pOlish - Vampy Chameleons

Not the typical spring colours I expected from piCture pOlish but I fell for them...Review and swatches of all 6 Vampy Chameleons:) 



Ha olvastad facebookon a véleményemet erről a kollekcióról, kérlek felejtsd el az egészet. Annyira más minden lakk az üvegben és a körmökön, hogy minden - egyes - darabot megvettem. Mind a hatot. Ezzel nem dicsekedni szeretnék, hanem azt érzékeltetni, hogy mennyire csalókák voltak jó pár esetben a képek - poisontól és scandaltól egyenesen rosszul voltam, mikor pedig alkalmam volt felkenni és kicsit félretettem az előítéleteim, lakkoztam, majd csak kikerekedett szemekkel néztem a körmeimet és elvesztem 2 perc alatt. Hogyan is jutottam el mind a hat lakkig:
Lépés 1. A holok tuti kellenek!
Lépés 2. Revenge olyan kis tüzes, obsession-nek pedig varázslatos a színátmenete...
Lépés 3. Komolyan vegyek meg 5 lakkot egy 6 darabos kollekcióból? Ki lenne képes ilyen borzalomra? Posion mit fog gondolni??
Nem szerettem volna szétszabdalni a kollekciót, ezért kicsit hoszabb lesz a mai poszt a szokásosnál. Ez lesz al első kétnyelvű bejegyzés, és bár az angolom nagyon nem tökéletes, talán fél fokkal jobb, mint a Google Translate, aki kicsit ügyetlenül fordít, ha magyar vagy mondjuk az orosz nyelv is képbe kerülnek. Minden kommentet nagyon szívesen fogadok:) És most nézzük a pazar lakkokat...

Üveg: 11 ml, szögletes, lapos, a fontos információk sajnos matricán vannak, amit nem nagyon szeretek. Szeretencsére nem találkoztam az eddigi pp lakkok közt olyannal, amin ferde vagy bubis lett volna.
Kupak: Nem tudom elégszer mondani, hogy mennyire szeretem:)! Kicsit gumiszerű fekete műnyag, nagyon kellemesen és pontosan lehet irányítani vele az ecsetet lakkozás közben.
Ecset: tömött, közepesen puha, lapos, szögletes véggel. Soha nem csíkoz, nem sérti meg az ember az előző réteget. Csillagos ötös.
Textúra: változó, összességében kicsit sűrűbbnek érzem, mint a többi pCture pOlish lakkét, de nagyon kellemes felkenni őket, nem csíkoznak és hihetetlen jól terülnek.
Fedés: minden lakkot 2 rétegben kentem, egyedül obsessionnél éreztem szükségét egy harmadiknak (aki persze lehellet vékony volt)
Szín/Finish:  Vampy Chameleons. Vampy, ez eddig ok, aláírom. De chameleon? hááát... Valószínű, hogy 3 éve ujjongtam volna ennyi dukróm lakk láttán, de most már a chameleon kategóriába leginkább ILNP, DL vagy F.U.N. lakkokat sorolnék (pl Sirene, Birefringence). Ez természetesen semmit nem von le a lakkok szépségéből, de ha valaki iszonyat sok színre számít (ami pár milliméteres kézmozdulatra vált) az sajnos csalódni fog. A boldogsás titka tehát, hogy nem támaszt ilyen elvárásokat az ember, hanem csak felkeni és csodálja ezeket a lakkokat. Legalábbis és ezt tettem az elmúlt napokban, és cseppet sem bántam meg. 
Ár és elérhetőség: Nailland 3990 Ft - mivel Limited Edition, sajnos nem tudom meddig lesznek még... Ha csak 1 darabot választhatnék közülük, nemesis lenne az. 

If you red my opinion about this collection on Facebook, please forget about it. These polishes are sooo different when you see them in person that I have now all 6 of them. I am not bragging or anything I just want to put emphasize on how easily I was misled by some swatches: poison and scandal caused instant nausea but when I had the opportunity to try them I put aside my prejudice, polished my nails, stared for a few seconds and 2 minutes later I was lost. I ended up buying all of them because: 
Step 1. Well, you obviously need the holos.
Step 2. Revenge is fiery and the color shift of obsession is marvelous...
Step 3. Buying 5 polishes from a collection of 6?! Who would do that terrible thing? What poison would think? 
I did not want to slice the collection so this might be a "bit" longer than a usual post on my blog. This is my very first bilingual entry and obviously my English is not perfect. I still hope that it is better than our old friend  - Google Translate - who usually shows a quite interestig result when languages like Hungarian or Russian come into the picture. I hope you will like this post - all comments are truly welcome:) Now let's take a look at those gorgeous polishes!

Bottle: 11 ml, square, flat, all information can be found on a sticker. I am not fond of this sticker thing, but fortunately I have never met a piCture pOlish with bubbles underneath or with a misplaced label.
Cap: I can not say enough how much I adore it! Slightly rubber-like black plastic. You can guide the brush precisely and comfortably while polishing.
Brush: Thick, mid-soft, flat, with square end. It never ruins the first coat and never leaves visible brushstrokes. Five stars:)
Texture: it varies by polish, but I had the overall impression that these were a little thicker than previous pp-s I have used. They have a perfect formula, no streakiness and easy application.
Colour: Vampy Chameleons. Vampy, ok, approved. But Chameleon?? Well... 3 years ago I would have cheered these duochrome polishes, but now the category "chameleon" is defined by ILNP, DL or F.U.N Lacquer (e.g. SireneBirefringence). This of course has no negative effect on the beauty of these polishes, but if you are expecting a bunch of colours which shift from one to another every time you move your hand by inches you will be disappointed. True happiness can be reached if you just polish your nails and admire the result - at least this is what I did in the past days, and I had no regret at all. 
Coverage: all shown with 2 coats, without a top coat. Obsession is the exception, I felt the need for a third extremely thick coat for perfect coverage. 

Price/Availability:
Nailland  3990 Ft  (they ship to the EU)
and of course can be ordered directly from piCture pOlish :) AUD 15.00

Check out the international network for stockists near your location!

Please keep in mind that these are Limited Edition polishes so if you really like one (or more) get your paws on it ASAP:) 




























13 comments:

  1. Gyönyörűek a színek, a Nemesis különösen szép! Engem nem visz rá a lélek, hogy egyszerre ennyi pénzt kiadjak lakkra, de tudom, limitált, szóval most vagy soha, nincs idő gondolkodni és egyesével beszerezgetni a lakkokat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abszolút megértem, ha valaki egyet sem vesz meg a kollekcióból, de ha nagyon bejön és 1et be tudsz vállalni akkor a Nemesist tényleg nem fogod megbánni:)

      Delete
    2. Az új A-England kollekcióra hajtok, úgyhogy ez most annyira nem sürgős :)

      Delete
    3. Ne is mondd... Proserpine és Captive Goddessért ácsingóznék, de majd csak 3-4 hónap múlva esedékes...

      Delete
    4. Ezek a legszebbek, egyik teal, a másik vízszínű zöldes, legalábbis a képeken :) Na, nem akarom elvonni a figyelmet az offolással, a PP-k is pont ennyire szépek :)

      Delete
    5. lakkos blogon lakkról beszélni nem offolás :D

      Delete
  2. Nekem is a Nemesis tetszik a legjobban. :)
    Nagyon igényes poszt lett, biztos rengeteg munka áll mögötte. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszönöm a bókot:)! Igen, pár óra van benne, de én is úgy érzem egész jól sikerült:)

      Delete
  3. Hmm.Lehet,hogy mégiscsak kéne a Scandal is? Ne tedd ezt velem! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kik vannak meg eddig? Lebeszélni nem akarlak semmiképp, csak érdeklődöm:)

      Delete
  4. Gyönyörűek lettek a képek, szuper poszt lett! :) Nálam a Nemesis az első megjelent swatch óta hatalmas szerelem és az előbb rendeltem meg, mert a párom azt mondta, hogy meg akarja venni nekem, ki ne hagyjam! #ilyenférfitmindenlakkimádólánynak *.* :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. örülök, hogy tetszett a poszt, annak meg pláne, hogy párod ilyen lakktámogató:)

      Delete
  5. Én innen MINDENT elfogadnék *.* Annyira csodásak ezek a lakkok, hogy az valami hihetetlen, egész nap tudnám őket nézegetni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...